#HüseyinDiriöz #AliGalipSavaşır #NâzımHikmet

2016-2019 yılları arasında Rusya Büyükelçisi olduğu dönemde mezar başı etkinliklerine ve diğer Nâzım Hikmet faaliyetlerine destek vermiş olan Sayın Hüseyin Diriöz, pandemi nedeniyle canlı yayın olarak düzenlenen Nâzım Hikmet’i anma etkinliğine katıldı. Moskova Nâzım Hikmet Vakfı Kurucu Başkanı Ali Galip Savaşır ile güzel bir sohbet gerçekleştirdi.
Değerli Türk Büyükelçi, bir çok dile eserleri çevrilen Nâzım Hikmet’i uluslararası ilişkiler açısından şu sözlerle değerlendirdi:
“Nazım Hikmet hem barışı, insanların yakınlaşmasını ve dostluğu teşvik etmiş hem de bunun önemli bir unsuru ve dayanağı olmuştur. Mesela Türk-Rus ilişkileri çok yönlüdür ve gelişmektedir. Ancak bu ilişkilerin sağlam bir zeminde gelişmesi beşeri yanı bağların güçlenmesine, bunun da temelini oluşturan sağlamlaştıran kültürel ilişkilerin zenginleşmesine bağlıdır. İşte Türk-Rus ilişkilerinin bu en kilit boyutunda sağlam bir dostluk köprüsü olarak Nâzım Hikmet bir abide gibi durmaktadır.”



Moskova Nâzım Hikmet Vakfı
Rusya, Moskova Nâzım Hikmet Anma Etkinlikleri 2020
www.nazimhikmet.com

Nâzım HİKMET

Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı

Tüm Yazılara Bak

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir